• LAGER OG EKSPEDITION I DANMARK - Levering: 1-3 hverdage
  • FRAGTFRI LEVERING OVER KR. 3.000,00 (enkelte varer undtaget)
  • Kundeservice tlf. 20801499
Kategorier

Trailerkørekort

Et trailerkørekort giver dig lov til at køre med bestemte typer af køretøjer, hvor vægt og størrelse er udover dét, et normalt kørekort giver tilladelse til.

 

Krav til hvornår man skal have trailerkørekort

1. Hvornår skal man have trailerkørekort?

Det afgørende for, om man skal have trailerkørekort, er den totale vægt på det samlede køretøj, altså bil og trailer. Med et almindeligt kørekort må man køre med en samlet vægt af bil og trailer på 3500 kg. Vejer bil og trailer tilsammen mere end det, skal du have trailerkørekort.

Dog gælder det samtidig, at vejer traileren totalt mindre end 750 kg og er bilen godkendt til at køre med den, må du køre med den med almindeligt kørekort.

2. Hvornår skal man have trailerkørekort til campingvogn?

Man skal have trailerkørekort til campingvogn, når vægten på bil+campingvogn overstiger 3500 kg som det gælder ved trailer.

Ved kørsel med campingvogn i udlandet gælder lidt andre regler, som er vigtige at forholde sig til for at undgå unødvendige brud på ferielivet.

Se FDM's beregner for, hvor tung en trailer din bil må trække med det kørekort du har: Trailer-campingvogn beregner
 

Alder

3. Hvor gammel skal man være for at tage trailerkørekort?

Du skal have samme alder som ved almindeligt kørekort til bil, når du skal tage et trailerkørekort.

4. Hvor gammel skal man være for at køre med trailer?

Fra du har fået dit almindelige kørekørt, har du alderen til at køre med trailer, så længe den samlede vægt på bil+trailer ikke overstiger 3500 kg.
 

Køreskole

5. Hvordan får man trailerkørekort?

Som et almindeligt kørekort tages et trailerkørekort på køreskole. Bemærk at langt de fleste hobby-trailere ikke kræver trailerkørekort.

Når man skal tage et trailerkørekort, skal man have teoritimer, praktiske timer og prøve. Du skal regne med 4 timers teori og 6 køretimer inden du går op til prøven.
Det tager ca. 4 uger at tage trailerkørekortet.

 

Pris

6. Hvad koster et trailerkørekort?

Det koster ca. 5000,- kr. at tage et trailerkørekort.
Der er mange udbydere, og du kan finde den, der passer bedst til dine behov og ønsker til pris og indhold ved at læse om dem på nettet.